jaNina

jaNina

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1175]

Surówka lodowa z kalarepką

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 4/5 głosów: 6

Ta surówka przypadnie do smaku tym, którzy lubią smak surowej kalarepki. Surówka ze startej kalarepki i sałaty lodowej z dodatkiem żurawiny i orzechów będzie świetnym dodatkiem do obiadu.

Surówka lodowa z kalarepką Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Surówka lodowa z kalarepką

 

Sposób przygotowania:

Surówka lodowa z kalarepką
Oczyść warzywa. Obierz kalarepkę po czym zetrzyj w łezkę. Pokrój sałatę lodową. Włóż warzywa do miski, dodaj jogurt i suszoną żurawinę - wymieszaj. Dopraw do smaku solą, białym pieprzem oraz miodem, Dodaj zmielone orzechy po czym wymieszaj wszystko.

Przełóż surówke do miseczki, posyp pokruszonymi, uprażonymi uprzednio orzechami.

Udekoruj młodymi listkami kalarepki.
Surówka lodowa z kalarepką
Obierz kalarepkę po czym zetrzyj w łezkę. Pokrój sałatę lodową.
Surówka lodowa z kalarepką
Włóż warzywa do miski, dodaj jogurt i suszoną żurawinę - wymieszaj.
Surówka lodowa z kalarepką
Dodaj zmielone orzechy po czym wymieszaj wszystko.