kwiatkibratki

kwiatkibratki

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 922]

Surówka marchwiowo-śliwkowa

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Surówka marchwiowo-śliwkowa

Surówka marchwiowo-śliwkowa

Składniki:

Surówka marchwiowo-śliwkowa

 

  • 35 dag selera
  • 10 dag śliwek węgierek
  • 8 dag marchewki
  • 3 łyżki majonezu
  • sól
  • cukier

Sposób przygotowania:

Surówka marchwiowo-śliwkowa
Umyte owoce wydrylować, pokroić w cienkie paski. Wymieszać z łyżka majonezu. Marchewkę obrać i zetrzeć. Wymieszać z łyżką majonezu. Selera obrać i zetrzeć. Wymieszać z łyżką majonezu. Wszystkie składniki dokładnie ze sobą wymieszać. Przyprawić do smaku cukrem i solą.