anulkadh

anulkadh

Złoty Ekspert
[Przepisów: 679]

Surówka obiadowa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Najprostsza i tania surówka którą idealnie komponuje się z wieloma rodzajami mięs, wspaniałe smakuje na drugi dzień.

Surówka obiadowa

Składniki:

Surówka obiadowa

 

  • 1 główna młodej kapusty
  • 2 łyżki majonezu
  • 1 mała cebula
  • 1 marchewka
  • 1 łyżeczka cukru
  • 1 łyżeczka octu
  • sól

Sposób przygotowania:

Surówka obiadowa
Kapustę oczyścić usunąć listki z wierzchu przekroić na ćwiartki i bardzo dokładnie i drobno pokroić, opruszyć delikatnie solą i odstawić na godzinę, następnie odcisnąć z soku.

Dodać obraną i starta marchew , posiekaną drobno cebulę i majonez we z octem i z cukrem polać surówkę i bardzo dokładnie wymieszać,