iwa643

iwa643

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 5470]

Surówka obiadowa z białej kapusty

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 5
         
ocena: 4/5 głosów: 8

Surówka do obiadu musi być. Możemy zaserwować z białej kapusty, z czerwonej z różnymi dodatkami. Wszystko zależy od naszego smaku i wyobraźni. U mnie dziś biała kapusta z dodatkiem korniszona . Pasuje do każdego obiadku.

Surówka obiadowa z białej kapusty

Składniki:

Surówka obiadowa z białej kapusty

 

  • 1/2 białej kapusty

 

  • 2 marchewki

 

  • 1 cebula

 

 

 

  • cukier

 

  • olej

 

  • ocet

 

Sposób przygotowania:

Surówka obiadowa z białej kapusty
Kapustę biała kroimy drobniutko. Marchewkę obieramy i ścieramy na tarce duże oczka. Cebulę obieramy i siekamy drobno. Ogórki ścieramy na tarce duże oczka.

Wszystkie składniki mieszamy. Doprawiamy solą i pieprzem do smaku.

Dla przełamania dodajemy cukier i ocet.

Jeszcze raz mieszamy. Dodajemy olej i mieszamy ponownie. 

Tagi:

kapusta