VioletoweKucharzenie

VioletoweKucharzenie

Złoty Ekspert
[Przepisów: 789]

Surówka obiadowa z korniszonami II

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Kolejna smaczna i szybka surówka na obiad. Może być też dodatkiem do kebaba czy frytek . Sprawdzi się również gdy zapakujemy ją w pojemnik do pracy.

Surówka obiadowa z korniszonami II

Składniki:

Surówka obiadowa z korniszonami II

 

 

Sposób przygotowania:

Surówka obiadowa z korniszonami II
Kapustę myjemy, osuszamy i szatkujemy w piórka. Korniszony, rzodkiewkę i cebulę ścieramy na tarce o średnich oczkach. Przyprawiamy solą i pieprzem. Dokładnie mieszamy. Możemy udekorować pietruszką lub inną zieleniną.Sałatkę robi się szybko i także szybko znika z półmiska, ponieważ jest na prawdę pyszna!