kober

kober

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 325]

Surówka paprykowa z majonezem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Seler zetrzeć na grubej tarce.

Surówka paprykowa z majonezem

Składniki:

Surówka paprykowa z majonezem

 

  • 4 papryki
  • 150 g selera
  • 100 kiszonych lub konserwowych ogórków
  • siekany szczypiorek
  • 1/2 szklanki majonezu
  • 1 łyżka stołowa musztardy
  • 2 ząbki czosnku
  • sól
  • cukier

 

Sposób przygotowania:

Surówka paprykowa z majonezem
Oczyszczona paprykę pokroić w cienkie paseczki, a ogórki w słupki. Czosnek rozetrzeć,dodać sól, wymieszać z musztardą i majonezem, posolić i doprawić cukrem.

Tagi:

papryka