paula231406

paula231406

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 769]

Surówka paprykowo buraczana

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Ciekawe połączenie surowych warzyw ze świeżymi idealna do mięs.

Surówka paprykowo buraczana

Składniki:

Surówka paprykowo buraczana

 

  • 2 duże buraki
  • 1 duża czerwona papryka
  • 1 duża czerwona cebula
  • 2 jabłka
  • ziołowa przyprawa do sałatek
  • oliwa

Sposób przygotowania:

Surówka paprykowo buraczana
Buraki kroimy na pół i gotujemy. Po ostygnięciu razem z cebulą, papryką kroimy je w drobną kostkę. Obrane jabłka ścieramy na tarce o dużych oczkach, dodaj do warzyw. Przyprawę do sałatek mieszamy z około 5 łyżkami oliwy. Tak powstałym sosem polewamy wcześniej pokrojone składniki. Najlepiej smakuje po schłodzeniu przez około godzinę w lodówce.