Triss

Triss

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1109]

Surówka porowa z jabłkiem i marchwią

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Surówka z jabłkiem do obiadu.

Surówka porowa z jabłkiem i marchwią Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Surówka porowa z jabłkiem i marchwią

 

 

 

Sposób przygotowania:

Surówka porowa z jabłkiem i marchwią
Por umyć, następnie oczyścić i pokroić w półtalarki, zasypać solą i odstawić na kilkanaście minut. Marchew oraz jabłko obrać i zetrzeć na tarce o grubych oczkach, przełożyć do miski. Ogórki również zetrzeć. Por odcisnąć z soku, dodać do marchwi, jabłka i ogórków. Doprawić do smaku solą, pieprzem oraz dodać olej i musztardę, wymieszać.
Surówka porowa z jabłkiem i marchwią
Por pokroić w półtalarki i zasypać solą.
Surówka porowa z jabłkiem i marchwią
Resztę składników zetrzeć na tarce, połączyć.