gruchalke

gruchalke

Szef Kuchni
[Przepisów: 62]

Surówka porowo-rzodkiewkowa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Zdrowa surówka z rzodkiewek i pora doskonale pasuje jako dodatek do mięs.

Surówka porowo-rzodkiewkowa

Składniki:

Surówka porowo-rzodkiewkowa

 

  • jedna duża biała rzodkiew,
  • pęczek rzodkiewek.
  • jeden por,
  • 3 łyżki majonezu,
  • pół puszki kukurydzy,
  • jabłko,
  • sól, pieprz

Sposób przygotowania:

Surówka porowo-rzodkiewkowa
Białą rzodkiew oczyścić i zetrzeć na tarce o dużych oczkach. To samo zrobić z jabłkiem. Dodać por pocięty na cieniutkie paseczki. Rzodkiewki umyć i pokroić w małą kostkę. Następnie dodać kukurydzę z puszki po uprzednim odsączeniu z wody. Wszystkie składniki połączyć z majonezem i wymieszać. Przyprawić do smaku. Podawać jako dodatek do mięs, ryżu czy ziemniaków. Dzięki wyrazistości smaku może również stanowić samodzielną przegryzkę. Smacznego