Wafelek2601

Wafelek2601

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1109]

Surówka selerowa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Bardzo smaczna i pełna witamin surówka świetnie komponuje się z różnymi pieczonymi lub smażonymi mięsami lub smażoną rybką.

Surówka selerowa Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Surówka selerowa

 

  • 1 seler
  • 1 marchewka
  • 1 jabłko
  • 2 łyżki majonezu
  • 1 łyżeczka musztardy
  • kucharek
  • pieprz

 

Sposób przygotowania:

Surówka selerowa
Seler, marchewkę i jabłko obrać i umyć. Osuszyć. Jabłko pozbawić gniazd nasiennych. Seler zetrzeć na grubych oczkach. Marchewkę zetrzeć na grubych oczkach. Jabłko zetrzeć na grubych oczkach. Dodać majonez. Dodać łyżeczkę musztardy. Dodać do smaku przyprawy. Dokładnie wymieszać. Surówkę podawać jako dodatek do drugiego dania.
Surówka selerowa
Obrany seler zetrzeć na grubych oczkach.
Surówka selerowa
Obraną marchewkę zetrzeć na grubych oczkach.
Surówka selerowa
Obrane jabłko zetrzeć na grubych oczkach.
Surówka selerowa
Dodać majonez musztardę i przyprawy do smaku.