Wafelek2601

Wafelek2601

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1109]

Surówka selerowa z natką

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 4/5 głosów: 3

U mnie w domu wszyscy lubią tą surówkę jako dodatek do smażonego kotleta schabowego. Warto wypróbować.

Surówka selerowa z natką

Składniki:

Surówka selerowa z natką

 

  • 1 duży seler
  • 1 łyżeczka soku z cytryny
  • 4 gałązki natki pietruszki
  • 2 łyżki majonezu
  • kucharek
  • pieprz

Sposób przygotowania:

Surówka selerowa z natką
Seler obrać, umyć i osuszyć. Zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Skropić sokiem z cytryny (najlepiej świeżo wyciśniętym). Natkę pietruszki umyć, osuszyć i drobno posiekać. Dodać do selera. Dodać majonez i przyprawy do smaku. Wszystkie składniki dokładnie ze sobą wymieszać. Podawać jako dodatek do drugiego dania.

Tagi:

seler