Camilla0804

Camilla0804

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 301]

Surówka selerowo - ogórkowa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 4/5 głosów: 17

Pyszna i prosta surówka, polecam dla osób, którzy nie lubią jeść ogórka w plasterkach, jest smaczna i kolorowa ;-)

Surówka selerowo - ogórkowa

Składniki:

Surówka selerowo - ogórkowa

 

  • seler naciowy - 1 op
  • ogórek zielony - 1 szt
  • jabłka -2 szt
  • cebula czerwona -1/2 szt
  • marchewka -2 szt
  • jogurt naturalny - 100 ml
  • cukier -2 łyżeczki
  • sól - szczypta
  • pieprz kolorowy
  • zioła do sałatek
  • oliwa - 2 łyżki

Sposób przygotowania:

Surówka selerowo - ogórkowa
Seler opłukać i zetrzeć na tarce jarzynowej o dużych oczkach. Marchew obrać, opłukać i zetrzeć na tarce jarzynowej o drobnych oczkach.
Jabłka i ogórki umyć, obrać i zetrzeć na tarce jarzynowej z dużymi otworami. Cebule obrać i pokroić drobniutko.

Wszystko wsypać do miski, dodać oliwę, cukier, sól, pieprz i zioła do sałatek oraz jogurt i dobrze razem wymieszać, odstawić na pół godziny.