Strona główna Surówka w koszonej kapusty i marchewki

Surówka w koszonej kapusty i marchewki

Kostka

Kucharz
Przepisy: 17
Surówka w koszonej kapusty i marchewki
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Mój sposób na surówkę, którą zna chyba każdy


danie wegetariańskie
trudność: łatwe
czas:

Surówka w koszonej kapusty i marchewki - SKŁADNIKI:

  • Składniki na 1 osobę:
  • garść kapusty kiszonej
  • 1/2 małej cebuli
  • mała marchewka
  • łyżeczka oliwy
  • łyżeczka cukru
  • 1/4 łyżeczki sosu Worcestershire
  • pieprz do smaku

Surówka w koszonej kapusty i marchewki - PRZYGOTOWANIE:

Kapustę kroimy. Marchew ścieramy na tarce z grubymi oczkami. Cebulę kroimy w drobną kostkę. Wszystkie składniki razem mieszamy, doprawiamy oliwą, cukrem, sosem oraz pieprzem.

Kilka uwag:

1. Kapusta musi być smaczna i ze sprawdzonego źródła. Lepiej kupcie w małym osiedlowym sklepie, niż marketowe kapusty w woreczkach.
2. Oliwa powinna mieć łagodny smak. Nie wszystkim odpowiada smak oliwy, dlatego spokojnie można użyć oleju np. rzepakowego.
3. Surówka powinna mieć temperaturę pokojową, dlatego przygotujcie ją lub wyjmijcie z lodówki jakieś 30 minut przed podaniem.
4. Latem można zamiast cebuli wykorzystać zieloną cebulkę.

Smacznego!


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Surówka w koszonej kapusty i marchewki  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Surówki
Zdrowa surówka  z selera Surówka z selera i marchwi Surówka z selera, marchewki i kukurydzy
Surówka z kiszonej kapusty,cebuli i marchewki Surówka z marchewki i jabłka Surówka obiadowa z kapusty kiszonej
Surówka z kapusty pekińskiej  pora i marchewki Surówka do obiadu z korniszonami Surówka z selera i kukurydzy
Najprostsza surówka z marchewki Surówka z kapusty pekińskiej Surówka z kiszonej kapusty

Redakcja Gotuje

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Platynowy Ekspert

 

Akademia Smaku Bosch

Sonda

Jaki dodatek do dania głównego lubisz najbardziej?

 
 Jaki dodatek do dania głównego lubisz najbardziej?

 

Ostatnio komentowane