Strona główna Surówka w koszonej kapusty i marchewki

Surówka w koszonej kapusty i marchewki

Kostka - Przepis na: Surówka w koszonej kapusty i marchewki offline

Kucharz
Przepisy: 17
Surówka w koszonej kapusty i marchewki
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Mój sposób na surówkę, którą zna chyba każdy


danie wegetariańskie
trudność: łatwe
czas:

Surówka w koszonej kapusty i marchewki - SKŁADNIKI:

  • Składniki na 1 osobę:
  • garść kapusty kiszonej
  • 1/2 małej cebuli
  • mała marchewka
  • łyżeczka oliwy
  • łyżeczka cukru
  • 1/4 łyżeczki sosu Worcestershire
  • pieprz do smaku

Surówka w koszonej kapusty i marchewki - PRZYGOTOWANIE:

Kapustę kroimy. Marchew ścieramy na tarce z grubymi oczkami. Cebulę kroimy w drobną kostkę. Wszystkie składniki razem mieszamy, doprawiamy oliwą, cukrem, sosem oraz pieprzem.

Kilka uwag:

1. Kapusta musi być smaczna i ze sprawdzonego źródła. Lepiej kupcie w małym osiedlowym sklepie, niż marketowe kapusty w woreczkach.
2. Oliwa powinna mieć łagodny smak. Nie wszystkim odpowiada smak oliwy, dlatego spokojnie można użyć oleju np. rzepakowego.
3. Surówka powinna mieć temperaturę pokojową, dlatego przygotujcie ją lub wyjmijcie z lodówki jakieś 30 minut przed podaniem.
4. Latem można zamiast cebuli wykorzystać zieloną cebulkę.

Smacznego!


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Surówka w koszonej kapusty i marchewki  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Surówki
Obiadowa surówka z kapusty pekińskiej Surówka z pekinki do mielonych kotletów Surówka z kapusty i kalarepy
Surówka z marchewki i jabłuszka Surówka z kapusty, cukinii i dyni Surówka z ogórków, dyni i czarnej rzodkwi
Surówka z dyni i kapusty Czerwona kapusta Kapusta biała z cukinią i chilli
Ogórki z kalarepą i jabłkami Surówka z dyni z rukolą Surówka z kapusty pekińskiej Elfi

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

 

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Złoty Ekspert offline

 

Sonda

Które mięso najczęściej gości na Twoim stole?

 
 Które mięso najczęściej gości na Twoim stole?

głosuj
 

Ostatnio komentowane