Strona główna Surówka w koszonej kapusty i marchewki

Surówka w koszonej kapusty i marchewki

Kostka - Przepis na: Surówka w koszonej kapusty i marchewki offline

Kucharz
Przepisy: 17
Surówka w koszonej kapusty i marchewki
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Mój sposób na surówkę, którą zna chyba każdy


danie wegetariańskie
trudność: łatwe
czas:

Surówka w koszonej kapusty i marchewki - SKŁADNIKI:

  • Składniki na 1 osobę:
  • garść kapusty kiszonej
  • 1/2 małej cebuli
  • mała marchewka
  • łyżeczka oliwy
  • łyżeczka cukru
  • 1/4 łyżeczki sosu Worcestershire
  • pieprz do smaku

Surówka w koszonej kapusty i marchewki - PRZYGOTOWANIE:

Kapustę kroimy. Marchew ścieramy na tarce z grubymi oczkami. Cebulę kroimy w drobną kostkę. Wszystkie składniki razem mieszamy, doprawiamy oliwą, cukrem, sosem oraz pieprzem.

Kilka uwag:

1. Kapusta musi być smaczna i ze sprawdzonego źródła. Lepiej kupcie w małym osiedlowym sklepie, niż marketowe kapusty w woreczkach.
2. Oliwa powinna mieć łagodny smak. Nie wszystkim odpowiada smak oliwy, dlatego spokojnie można użyć oleju np. rzepakowego.
3. Surówka powinna mieć temperaturę pokojową, dlatego przygotujcie ją lub wyjmijcie z lodówki jakieś 30 minut przed podaniem.
4. Latem można zamiast cebuli wykorzystać zieloną cebulkę.

Smacznego!


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Surówka w koszonej kapusty i marchewki  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Surówki
Selerowa surówka z czerwoną papryką Surówka porowa z papryką Surówka z pekińskiej z dostkiem brokuła
Surówka z kalarepki i marchewki Sałatka z marchwi i  jabłka Surówka z koperkiem w miodowo musztardowym sosie
Surówka do obiadu II Pomidorowa surówka z kalarepką Surówka z kalarepy
Surówka z sałaty lodowej z pomidorami i natką Surówka z kapusty pekińskiej z marchewką i cebulą Surówka selerowa z marchewką i cebulą

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Złoty Ekspert offline

 
 
 

Sonda

Twoja ulubiona odmiana śliwek to:

 
 Twoja ulubiona odmiana śliwek to:

głosuj
 

Ostatnio komentowane