Strona główna Surówka w koszonej kapusty i marchewki

Surówka w koszonej kapusty i marchewki

Kostka - Przepis na: Surówka w koszonej kapusty i marchewki offline

Kucharz
Przepisy: 17
Surówka w koszonej kapusty i marchewki
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Mój sposób na surówkę, którą zna chyba każdy


danie wegetariańskie
trudność: łatwe
czas:

Surówka w koszonej kapusty i marchewki - SKŁADNIKI:

  • Składniki na 1 osobę:
  • garść kapusty kiszonej
  • 1/2 małej cebuli
  • mała marchewka
  • łyżeczka oliwy
  • łyżeczka cukru
  • 1/4 łyżeczki sosu Worcestershire
  • pieprz do smaku

Surówka w koszonej kapusty i marchewki - PRZYGOTOWANIE:

Kapustę kroimy. Marchew ścieramy na tarce z grubymi oczkami. Cebulę kroimy w drobną kostkę. Wszystkie składniki razem mieszamy, doprawiamy oliwą, cukrem, sosem oraz pieprzem.

Kilka uwag:

1. Kapusta musi być smaczna i ze sprawdzonego źródła. Lepiej kupcie w małym osiedlowym sklepie, niż marketowe kapusty w woreczkach.
2. Oliwa powinna mieć łagodny smak. Nie wszystkim odpowiada smak oliwy, dlatego spokojnie można użyć oleju np. rzepakowego.
3. Surówka powinna mieć temperaturę pokojową, dlatego przygotujcie ją lub wyjmijcie z lodówki jakieś 30 minut przed podaniem.
4. Latem można zamiast cebuli wykorzystać zieloną cebulkę.

Smacznego!


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Surówka w koszonej kapusty i marchewki  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Surówki
Czerwona kapusta do obiadu Surówka z oliwkami Obiadowa surówka z kapusty pekińskiej
Surówka z pekinki do mielonych kotletów Surówka z kapusty i kalarepy Surówka z marchewki i jabłuszka
Surówka z kapusty, cukinii i dyni Surówka z ogórków, dyni i czarnej rzodkwi Surówka z dyni i kapusty
Czerwona kapusta Kapusta biała z cukinią i chilli Ogórki z kalarepą i jabłkami

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Przekąski z charakterem Konkurs - Przekąski z charakterem

    Niewielkie i słodkie, kuszące i słone lub niebanalne z dodatkiem pikanterii - przekąski! Choć nie grzeszą swym rozmiarem, charakteru odmówić im nie można. Które z nich podjadacie najczęściej? Zapraszamy do konkursu! Do wygrania książki Agnieszki Maciąg!

  • Konkurs - Twój przepis na świąteczne mięso w Przyjaciółce! Konkurs - Twój przepis na świąteczne mięso w Przyjaciółce!

    Jesteś mistrzem w pieczeniu świątecznych mięs? Mięsa faszerowane, domowe wędliny i pasztety to od zawsze Twoja mocna strona? Jeśli tak, zapraszamy do konkursu! Do wygrania publikacja Twojego przepisu w magazynie Przyjaciółka oraz dodatkowe wirtuale!

1 2 3
 

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Złoty Ekspert offline

 

Sonda

Czy przygotowujecie słodkości na Halloween?

 
 Czy przygotowujecie słodkości na Halloween?

głosuj
 

Ostatnio komentowane