donia1219

donia1219

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 155]

Surówka w zalewie octowej

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Surówka z kapusty i marchwi to idealna opcja do obiadu, czy też do pasteryzacji w słoikach. Smacznego!:)

Surówka w zalewie octowej

Składniki:

Surówka w zalewie octowej

 

  • jedna główka kapusty
  • dwie marchewki
  • pół szklanki octu
  • pół szklanki wody
  • pół szklanki cukru
  • pół szklanki oleju
  • 2 łyżki soli

Sposób przygotowania:

Surówka w zalewie octowej
Kapustę szadkujemy, czy tez drobno siekamy, marchewkę ścieram na drobnych oczkach i mieszam wraz z kapustą. Wszystkie nasze składniki na zalewę wlewamy do rondelka i zagotowujemy.

Następnie zalewamy nią kapustę z marchwią, czekamy aż ostygnie i odkładamy do lodówki na noc.

Gotowe, życzę smacznego!:)