Surówka włoska

  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Opłukaną i osuszoną sałatę kroimy w paski. Rzodkiewki i pomidor kroimy w

Surówka włoska

Składniki:

Surówka włoska

 

 

  • pęczek rzodkiewek

 

 

  • czerwona cebula

 

  • 4 łodygi selera naciowego

 

 

  • kilka łyżek sosu winegretkrem serowy:

 

 

  • 5 dag startego żółtego sera

 

 

  • łyżka siekanej natki pietruszki

 

 

Sposób przygotowania:

Surówka włoska
Opłukaną i osuszoną sałatę kroimy w paski. Rzodkiewki i pomidor kroimy w półplasterki, pieczarki w cienkie plasterki, cebulę w piórka. Z 3 łyżek oliwy i łyżki octu winnego, przyprawionych cukrem, solą i pieprzem, przyrządzamy sos winegret. Mieszamy z warzywami. Przekładamy surówkę do salaterki. Łączymy składniki kremu serowego, posypujemy posiekaną natką. Surówkę podajemy jako przekąskę z kremem w sosjerce.