Beatris

Beatris

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2198]

Surówka z białą rzodkwią 2

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Doskonały dodatek do obiadu.

Surówka z białą rzodkwią 2 Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Surówka z białą rzodkwią 2

 

  • 10 dkg kapusty pekińskiej
  • sól do smaku
  • kawałek białej rzodkwi (ok. 10 cm)
  • 20 pomidorków daktylowych
  • 1/2 czerwonej cebuli
  • pieprz do smaku
  • 1 czubata łyżka majonezu

Sposób przygotowania:

Surówka z białą rzodkwią 2
Kapustę poszatkować, oprószyć solą i lekko ugnieść. Białą rzodkiew obrać, zetrzeć na tarce o dużych oczkach, dodać do kapusty. Pomidorki przekroić na pół, dodać do kapusty z białą rzodkwią. Cebulę obrać, pokroić w drobną kostkę. dodać ją do pozostałych składników surówki. Dodać też do niej trochę pieprzu i majonez. Dokładnie wymieszać. W razie potrzeby doprawić do smaku jeszcze odrobiną soli. Podawać jako dodatek do obiadu.
Surówka z białą rzodkwią 2
Poszatkowana oprószona solą i lekko ugnieciona kapusta pekińska.
Surówka z białą rzodkwią 2
Obrana i starta na tarce biała rzodkiew dodana do kapusty.
Surówka z białą rzodkwią 2
Przekrojone na pół pomidorki dodane do kapusty z rzodkwią.
Surówka z białą rzodkwią 2
Pokrojona w kostkę cebula pieprz i majonez dodane do pozostałych składników surówki.