Marta1986

Marta1986

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 711]

Surówka z białej kapusty

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

dobra surówka o lekko słodkawym smaku

Surówka z białej kapusty Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Surówka z białej kapusty

 

  • 1 połowa małej kapusty
  • 1 marchewka
  • 0,5 cebuli
  • 3 łyżki śmietany
  • 3 łyżki mleka
  • 0,5 łyżeczki octu jabłkowego
  • odrobina soku z cytryny
  • szczypta soli
  • szczypta pieprzu
  • 3 łyżki cukru pudru
  • natka koperku

Sposób przygotowania:

Surówka z białej kapusty
Kapustę przekroić na pół i drobno poszatkować. Marchewkę obrać i umyć. Zetrzeć na tarce. Cebulę zetrzeć na tarce o małych oczkach. Kapustę dociskamy tak aby zmiękła. Dodać marchewkę wraz z cebulą. Śmietanę wymieszać z mlekiem. Dodać cukier puder a następnie ocet jabłkowy i sok z cytryny. Przyprawić do smaku. Polać sosem surówkę. Dodać posiekany koperek i wymieszać. Wstawić do lodówki.
Surówka z białej kapusty
Kapuste poszatkowac drobno i ddoac marchewkę
Surówka z białej kapusty
Rozrobić sos dokładnie mieszając składniki i polac surówkę

Tagi:

kapusta