alaaa

alaaa

Złoty Ekspert
[Przepisów: 654]

Surówka z białej kapusty

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 5/5 głosów: 8

Bardzo prosta i tradycyjna surówka z białej kapusty z ale właśnie taką nie kombinowaną lubimy najbardziej.

Surówka z białej kapusty

Składniki:

Surówka z białej kapusty

 

  • 0,5 kg białej kapusty
  • 1 mniejsza marchewka
  • 1/4 papryki czerwonej
  • 5 cm pora biała część
  • 1 łyżka pokrojonej natki pietruszki
  • 2- 3 łyżki majonezu
  • Do smaku
  • sól, pieprz
  • sok z cytryny
  • cukier

Sposób przygotowania:

Surówka z białej kapusty
Kapustę poszatkować. Paprykę pokroić w drobną kosteczkę. Marchew oczyścić i zetrzeć na tarce na dużych oczkach. Por cienko pokroić w półplasterki. Wszystko przełożyć do miski, wymieszać. Dodać trochę soli, pieprzu wymieszać i odłożyć na około pół godziny żeby warzywa zmiękły. Dodać majonez pokrojoną natkę pietruszki. Doprawić do smaku i wymieszać.

Tagi:

kapusta