zurawik91

zurawik91

Starszy Kucharz
[Przepisów: 40]

Książka Kucharska: Jesienne warzywa wprost ze słoika!

Surówka z białej kapusty

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Surówka z białek kapusty do obiadu.

Surówka z białej kapusty

Składniki:

Surówka z białej kapusty

 

  • 1 kapusty świeżej
  • 1/2 kg marchwi
  • 1/2 kg papryki
  • 1/2 kg cebuli
  • 1/2 l octu
  • 1/2 l wody
  • 1/2 szklanki cukru
  • szczypta soli

Sposób przygotowania:

Surówka z białej kapusty
Kapustę poszatkować i odstawić na noc, lekko odcisnąć. Marchew zetrzeć na tarce, cebulę i paprykę pokroić.W garnku zagotować wodę z octem i cukrem. Do słoików nałożyć kapustę, zalać zalewą. Pasteryzować ok 20 minut.

Tagi:

kapusta