Surówka z białej kapusty 2

  • 3
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Kapustę poszatkować i posolić, papryki pokroić w kostkę, cebulę w piórka. Marchew i

Surówka z białej kapusty 2

Składniki:

Surówka z białej kapusty 2

 

  • 1/2 główki kapusty

 

  • 3 połówki papryk (każda w innym kolorze)

 

  • czerwona cebula

 

 

 

  • po pół pęczka koperku i szczypiorku

 

  • kubeczek jogurtu naturalnego (lub oliwa, śmietana, albo majonez)

Sposób przygotowania:

Surówka z białej kapusty 2
Kapustę poszatkować i posolić, papryki pokroić w kostkę, cebulę w piórka. Marchew i jabłko zetrzeć na tarce na dużych oczkach (jabłko skropić sokiem z cytryny, żeby nie ściemniało). Koperek i szypiorek posiekać.