Krakowianka

Krakowianka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2834]

Surówka z białej kapusty i kalarepki.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Majonez można zastąpić jogurtem naturalnym.

Surówka z białej kapusty i kalarepki.

Składniki:

Surówka z białej kapusty i kalarepki.

 

 

Sposób przygotowania:

Surówka z białej kapusty i kalarepki.
Kapustę białą bardzo drobno posiekać, sparzyć wrzącą wodą, odcisnąć. Jabłko obrać, usunąć gniazda nasienne. Obraną kalarepkę, jabłko i marchewkę zetrzeć na tarce o dużych otworach, skropić sokiem z cytryny. Kiszone ogórki pokroić w drobną kostkę. Wszystkie składniki włożyć do miski, dodać odsączoną z zalewy kukurydzę, posiekaną natkę pietruszki, wlać majonez, przyprawić do smaku solą i pieprzem, wymieszać.