agnieszkalider

agnieszkalider

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 786]

Surówka z białej kapusty wg agnieszki

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Surówka z białej kapusty z sosem czosnkowym

Surówka z białej kapusty wg agnieszki

Składniki:

Surówka z białej kapusty wg agnieszki

 

  • szczypiorek siekany 2 łyżeczki
  • czosnek roztarty 1 ząbek
  • koperek 1 gałązka
  • sól 2 szczypty
  • pieprz 1 szczypta
  • majonez 1 łyżka
  • kapusta biała -mała 1 szt
  • jogurt naturalny 1 łyżka

Sposób przygotowania:

Surówka z białej kapusty wg agnieszki
Przygotować niezbędne składniki na surówkę. Kapustę umyć pod bieżącą wodą dokładnie i osuszyć ją. Następnie kapustę drobno poszatkować, posypać solą, delikatnie ugnieść kapustę w celu zmiękczenia jej. Szczypiorek opłukać i posiekać, pozostawić do posypania surówki. Koperek opłukać i pozostawić do dekoracji. Czosnek rozdrobnić w prasce do czosnku. Jogurt i majonez zmieszać ze sobą, oprószyć solą, dodać czosnek i sos gotowy. Kapustę połączyć z sosem czosnkowym, posypać posiekanym szczypiorkiem. Ozdobić koperkiem. Porcjować do salaterek surówkę i serwować jako dodatek do obiadu.

Tagi:

kapusta