Strona główna Surówka z białej kapusty (Wietnam)

Surówka z białej kapusty (Wietnam)

Surówki « poprzedni | następny »
Babcia Halinka - Przepis na: Surówka z białej kapusty (Wietnam) offline

Platynowy Ekspert
Przepisy: 2268
Surówka z białej kapusty (Wietnam)
oceń:  
ocena: 3/5
głosów: 2433

Kapustę drobno poszatkować, marchewkę zetrzeć na tarce na dużych otworach, dodać



Surówka z białej kapusty (Wietnam) - SKŁADNIKI:

  • 1/2 główki średniej kapusty
  • marchewka
  • łyżeczka Vegety
  • 3 łyżeczki octu spirytusowego
  • łyżeczka glutaminianu sodu
  • łyżeczka cukru
  • łyżeczka oleju roślinnego

Surówka z białej kapusty (Wietnam) - PRZYGOTOWANIE:

Kapustę drobno poszatkować, marchewkę zetrzeć na tarce na dużych otworach, dodać poszczególne dodatki oprócz czosnku i orzechów. Wszystko dokładnie wymieszać, następnie zalać ½ szklanki wrzątku i jeszcze raz wymieszać. Dodać zgnieciony w prasce czosnek i już na talerzykach lub w miseczkach posypać wcześniej sparzonymi i posiekanymi (lub zmielonymi) orzechami.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Surówka z białej kapusty (Wietnam)  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Surówki
Surówka z kapusty i kalarepy Surówka z marchewki i jabłuszka Surówka z kapusty, cukinii i dyni
Surówka z ogórków, dyni i czarnej rzodkwi Surówka z dyni i kapusty Czerwona kapusta
Kapusta biała z cukinią i chilli Ogórki z kalarepą i jabłkami Surówka z dyni z rukolą
Surówka z kapusty pekińskiej Elfi Surówka z czarnej rzodkwi i dyni Surówka z pora i majonezu

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Platynowy Ekspert offline

 

Sonda

Które mięso najczęściej gości na Twoim stole?

 
 Które mięso najczęściej gości na Twoim stole?

głosuj
 

Ostatnio komentowane