Strona główna Surówka z białej kapusty (Wietnam)

Surówka z białej kapusty (Wietnam)

Surówki « poprzedni | następny »
Babcia Halinka - Przepis na: Surówka z białej kapusty (Wietnam) offline

Platynowy Ekspert
Przepisy: 2268
Surówka z białej kapusty (Wietnam)
oceń:  
ocena: 3/5
głosów: 2433

Kapustę drobno poszatkować, marchewkę zetrzeć na tarce na dużych otworach, dodać



Surówka z białej kapusty (Wietnam) - SKŁADNIKI:

  • 1/2 główki średniej kapusty
  • marchewka
  • łyżeczka Vegety
  • 3 łyżeczki octu spirytusowego
  • łyżeczka glutaminianu sodu
  • łyżeczka cukru
  • łyżeczka oleju roślinnego

Surówka z białej kapusty (Wietnam) - PRZYGOTOWANIE:

Kapustę drobno poszatkować, marchewkę zetrzeć na tarce na dużych otworach, dodać poszczególne dodatki oprócz czosnku i orzechów. Wszystko dokładnie wymieszać, następnie zalać ½ szklanki wrzątku i jeszcze raz wymieszać. Dodać zgnieciony w prasce czosnek i już na talerzykach lub w miseczkach posypać wcześniej sparzonymi i posiekanymi (lub zmielonymi) orzechami.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Surówka z białej kapusty (Wietnam)  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Surówki
Surówka z jabłek i cebuli Surówka do obiadu wg mojej mamy Selerowa surówka z czerwoną papryką
Surówka porowa z papryką Surówka z pekińskiej z dostkiem brokuła Surówka z kalarepki i marchewki
Sałatka z marchwi i  jabłka Surówka z koperkiem w miodowo musztardowym sosie Surówka do obiadu II
Pomidorowa surówka z kalarepką Surówka z kalarepy Surówka z sałaty lodowej z pomidorami i natką

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Złoty Ekspert offline

 
 
 

Sonda

Jakie grzyby lubisz najbardziej?

 
 Jakie grzyby lubisz najbardziej?

głosuj
 

Ostatnio komentowane