Babcia Halinka

Babcia Halinka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2268]

Surówka z białej kapusty (Wietnam)

         
ocena: 3/5 głosów: 2433

Kapustę drobno poszatkować, marchewkę zetrzeć na tarce na dużych otworach, dodać

Surówka z białej kapusty (Wietnam)

Składniki:

Surówka z białej kapusty (Wietnam)

  • 1/2 główki średniej kapusty

  • marchewka

  • łyżeczka Vegety

  • 3 łyżeczki octu spirytusowego

  • łyżeczka glutaminianu sodu

  • łyżeczka cukru

  • łyżeczka oleju roślinnego

Sposób przygotowania:

Surówka z białej kapusty (Wietnam)

Kapustę drobno poszatkować, marchewkę zetrzeć na tarce na dużych otworach, dodać poszczególne dodatki oprócz czosnku i orzechów. Wszystko dokładnie wymieszać, następnie zalać ½ szklanki wrzątku i jeszcze raz wymieszać. Dodać zgnieciony w prasce czosnek i już na talerzykach lub w miseczkach posypać wcześniej sparzonymi i posiekanymi (lub zmielonymi) orzechami.

Redakcja poleca: