Strona główna Surówka z białej kapusty z chrzanem

Surówka z białej kapusty z chrzanem

Kapusta, Surówki « poprzedni | następny »
Wafelek2601 - Przepis na: Surówka z białej kapusty z chrzanem offline

Srebrny Ekspert
Przepisy: 636
zdjęcia: 1 z 1 Strzałka
Surówka z białej kapusty z chrzanem
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Dość ostra, ale smaczna surówka z białej kapusty.


trudność: łatwe
czas:

Surówka z białej kapusty z chrzanem - SKŁADNIKI:

  • 1 główka białej kapusty
  • 1 marchewka
  • 4 łyżki majonezu
  • 2 łyżki chrzanu ze słoiczka
  • sól morska
  • pieprz biały mielony
  • 1 łyżeczka octu winnego

Surówka z białej kapusty z chrzanem - PRZYGOTOWANIE:

Kapustę pozbawić zniszczonych liści. Kapustę umyć, osuszyć, drobniutko poszatkować. Delikatnie posolić, wymieszać. Marchewkę obrać, umyć, osuszyć, zetrzeć na grubych oczkach. Dodać do posiekanej kapusty. Chrzan wymieszać z majonezem, dodać do kapusty. Dokładnie wymieszać. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Skropić octem winnym.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Surówka z białej kapusty z chrzanem  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Kapusta
Gołąbki w młodej kapuście Kapusta młoda z cukinią i ketchupem Rumbledthumps - grzmotnięte razem
Młoda kapusta Eli z bobem,pieczarkami i kiełbasą Colesław z marynowanym selerem Kotleciki z kaszą i kapustą
Smażona kapusta pekińska Surówka z białej kapusty,marchewki i z cebuli Młoda kapusta z pomidorami
Warzywne danie jednogarnkowe z kurczakiem Potrawka z młodej kapusty i klopsików Kociołek z kapustą, papryką i cukinią

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Zdrowa woda w Twoim domu Konkurs - Zdrowa woda w Twoim domu

    Picie wody prosto z kranu zazwyczaj budzi wiele obaw. Co zrobić, by się ich pozbyć? Wystarczy przefiltrować kranową wodę. Jeśli Ty także chcesz cieszyć się dostępem do zdrowej wody w swoim domu, weź udział w naszym konkursie! Do wygrania 10 zestawów do filtrowania wody Dafi!

 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Złoty Ekspert offline

 
 
 

Sonda

Czy przygotowujesz już pierwsze przetwory?

 
 Czy przygotowujesz już pierwsze przetwory?

głosuj
 

Ostatnio komentowane