Krakowianka

Krakowianka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2834]

Surówka z białej kapusty z czosnkiem w oleju

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 6

Smaczna i bardzo zdrowa surówka z białej kapusty z dodatkami. W dodatku łatwa i szybka do przygotowania.

Surówka z białej kapusty z czosnkiem w oleju Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Surówka z białej kapusty z czosnkiem w oleju

 

 

 

Sposób przygotowania:

Surówka z białej kapusty z czosnkiem w oleju
Kapustę bardzo drobno poszatkować, wymieszać z odrobiną soli, pozostawić na 10 minut, odcisnąć. Por pokroić w cienkie krążki, zalać wrzącą wodą, osączyć, połączyć z kapustą. Obraną marchewkę zetrzeć na tarce o średnich otworach. Ogórka pokroić w słupki a czosnek posiekać. Jabłko obrać, usunąć nasiona i zetrzeć na tace o dużych oczkach, skropić sokiem z limonki. Wszystkie składniki połączyć, polać olejem, doprawić do smaku, wymieszać.
Surówka z białej kapusty z czosnkiem w oleju
Pokrojony w krążki por zalać wrzącą wodą
Surówka z białej kapusty z czosnkiem w oleju
Drobno poszatkowaną kapustę posolić i odcisnąć
Surówka z białej kapusty z czosnkiem w oleju
Połączyć wszystkie przygotowane składniki
Surówka z białej kapusty z czosnkiem w oleju
Skropić olejem z suszonymi pomidorami wymieszać