zewa

zewa

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1973]

Surówka z białej kapusty z kukurydzą

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

smaczna surówka do drugich dan obiadowych

Surówka z białej kapusty z kukurydzą

Składniki:

Surówka z białej kapusty z kukurydzą

  • 500 g białej kapusty
  • 2 średnie marchewki
  • 1/2 puszki kukurydzy
  • 1 cebula
  • 3 łyżki posiekanej natki pietruszki
  • sól do smaku
  • ocet do smaku
  • cukier do smaku
  • pieprz kolorowy do smaku
  • kilka łyżek oleju rzepakowego

Sposób przygotowania:

Surówka z białej kapusty z kukurydzą

Kapustę posiekać, wrzucić do miski i posolić. Chwilę gnieść dłońmi i zostawić na 10 minut. Potem obrać marchew i cebulę, umyć. Cebulę pokroić w kostkę a marchew zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Kukurydzę odsączyć z zalewy. Wszystkie składniki wrzucić do kapusty, dodać przyprawy i wymieszać surówkę. Zostawić ja na kolejne 10 minut aby smaki się przegryzły.