Renia_Kawa

Renia_Kawa

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 100]

Surówka z białej rzodkwi

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Pyszna surówka - i taka prosta!

Surówka z białej rzodkwi

Składniki:

Surówka z białej rzodkwi

 

  • 1 korzeń białej rzodkwi
  • 4 łyżki kukurydzy konserwowej
  • 1 łyżka majonezu
  • 1 łyżka jogurtu naturalnego
  • sól
  • biały pieprz

Sposób przygotowania:

Surówka z białej rzodkwi
Rzodkiew obieramy, myjemy i ścieramy na grubych oczkach. Przekładamy na sito i odciskamy nadmiar soku. Wrzucamy do miski, dodajemy kukurydzę, majonez i jogurt. Dokładnie mieszamy. Na koniec doprawiamy solą i białym pieprzem.