anula250

anula250

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 213]

Surówka z białej rzodkwi.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Pyszna i zdrowa surówka z białej rzodkwi.

Surówka z białej rzodkwi.

Składniki:

Surówka z białej rzodkwi.

 

  • 1 biała rzodkiew
  • sól
  • pieprz
  • cukier
  • 1 łyżka majonezu
  • 1 łyżka śmietany
  • 1 marchewka
  • natka pietruszki

Sposób przygotowania:

Surówka z białej rzodkwi.
Białą rzodkiew obieramy ze skórki, następnie ścieramy na tarce o grubych oczkach. Tak startą rzodkiew przekładamy do miski. Marchewkę obieramy ze skórki i ścieramy na tarce o grubych oczkach, tak startą marchew dodajemy do rzodkwi. Natkę pietruszki dokładnie opłukujemy pod bieżącą wodą i siekamy nożem, dodajemy do reszty składników. Następnie dodajemy śmietanę, majonez, pół łyżeczki cukru, oprószamy solą, posypujemy pieprzem. Wszystko dokładnie mieszamy, aby składniki dokładnie się połączyły. Taka surówka pasuje do większości dań i jest bardzo zdrowa.
Smacznego :)

Widoczna na zdjęciu papryka i szczypiorek jest tylko elementem dekoracji :))