iwa643

iwa643

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 5470]

Surówka z biało czerwonej kapusty

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Smaczna surówka do obiadu.

Surówka z biało czerwonej kapusty

Składniki:

Surówka z biało czerwonej kapusty

 

  • 1/3 głowy kapusta czerwona,
  • 1/4 głowy kapusta biała,
  • Sól,
  • 1 cebula,
  • 2 ząbki czosnku
  • 2 łyżki majonez,
  • 4 łyżki śmietana,
  • pieprz biały
  • 1/2 łyzeczki octu
  • 1/2 łyzeczki cukru

 

Sposób przygotowania:

Surówka z biało czerwonej kapusty
Kapustę białą i czerwoną myjemy osuszamy usuwamy brzydkie liście kroimy drobniutko. Cebulę obieramy i siekamy . Kapustę solimy i ugniatamy ręką odstawiamy aby zmiękła. Po ok 30 min do kapusty dodajemy cebulę ,pieprz ocet i cukier mieszamy. Dodajemy majonez i śmietanę. Mieszamy doprawiamy solą do smaku . Na koniec dodajemy wyciśnięty czosnek mieszamy i odstawiamy do lodówki na ok 20 min .

Tagi:

kapusta