cherry

cherry

Złoty Ekspert
[Przepisów: 508]

Książka Kucharska: Książka kucharska wyd. Printex II

Surówka z chrzanem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 2

surówka z chrzanem

Surówka z chrzanem

Składniki:

Surówka z chrzanem

 

  • ¼ główki białej kapusty,
  • 2 marchwi,
  • 2 łyżeczki świeżo startego chrzanu (ewentualnie może być gotowy ze sklepu) ,
  • 3 łyżki octu winnego,
  • posiekany koperek lub natka pietruszki,
  • sól,
  • pieprz do smaku,
  • olej roślinny.

 

Sposób przygotowania:

Surówka z chrzanem

Umytą
i pozbawioną głąbu kapustę cienko poszatkować. Marchew zetrzeć na tarce
jarzynowej, dodać do kapusty, posolić. Dodać drobno starty świeży chrzan,
posiekany koperek lub natkę pietruszki. 
Doprawić octem winnym, olejem i czarnym mielonym pieprzem. Posypać
posiekanym koperkiem lub natką pietruszki.