Mysiunia

Mysiunia

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1806]

Surówka z cukinią i jarmużem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Bardzo zdrowa surówka do obiadu

Surówka z cukinią i jarmużem Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Surówka z cukinią i jarmużem

 

  • 0,5 włoskiej kapusty
  • 3 liście jarmużu
  • 1 młoda cukinia
  • 1 cebulka
  • 5 łyżek oleju z pierwszego tłoczenia
  • sól i pieprz do smaku

Sposób przygotowania:

Surówka z cukinią i jarmużem
Cukinię oraz liście jarmużu dokładnie myjemy, zdejmujemy wierzchnie liścia z włoskiej kapusty a cebulkę obieramy. Kapustę bardzo drobno szatkujemy, cukinię ucieramy na grubych oczkach i odciskamy, a cebulkę kroimy w drobną kostkę. Liście jarmużu siekamy (łodygi odrzucamy), w garnku nastawiamy odsoloną wodą i kiedy zacznie wrzeć wrzucamy jarmuż i obgotowujemy go ok. 5 minut, następnie odcedzamy na sitku i przelewamy zimną wodą. Do miski przekładamy pokrojone warzywa oraz jarmuż, wlewamy olej i dodajemy do smaku nieco soli i pieprzu. Wymieszaną surówkę podajemy do obiadu - samo zdrowie!
Surówka z cukinią i jarmużem
Przygotowujemy wszystkie potrzebne składniki..
Surówka z cukinią i jarmużem
Kapustę bardzo drobno szatkujemy, cukinię ucieramy na grubych oczkach
Surówka z cukinią i jarmużem
wrzucamy jarmuż i obgotowujemy go ok. 5 minut, .
Surówka z cukinią i jarmużem
Do miski przekładamy pokrojone warzywa oraz jarmuż,

Tagi:

cukinia