Surówka z czarnej rzodkwi

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
         
ocena: 3/5 głosów: 3299

Rzodkiew obrać, umyć i zetrzeć na tarce o średniej wielkości otworach. Na tej samej

Surówka z czarnej rzodkwi

Składniki:

Surówka z czarnej rzodkwi

 

  • 30 dag czarnej rzodkwi
  • 1 mała marchew
  • sól
  • cukier do smaku
  • 2-3 łyżki słodkiej śmietanki lub łyżka twarożku homogeznizowanego
  • 2-3 łyżki mleka
  • natka pietruszki

Sposób przygotowania:

Surówka z czarnej rzodkwi
Rzodkiew obrać, umyć i zetrzeć na tarce o średniej wielkości otworach. Na tej samej tarce zetrzeć także marchew. Rozdrobnione warzywa polać śmietanką lub sosem przygotowanym z twarożku i mleka, wymieszać, przyprawić do smaku. Gotową surówkę posypać zieleniną.