AnetaŚw

AnetaŚw

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 283]

Surówka z czerwonej kapusty

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Pyszna surówka z kapusty czerwonej i białej z dodatkami.

Surówka z czerwonej kapusty

Składniki:

Surówka z czerwonej kapusty

 

  • kawałek kapusty czerwonej
  • kawałek kapusty białej
  • 2 średnie marchewki
  • 2 średnie jabłka
  • 1 średni por
  • cukier, sól, pieprz
  • olej lub majonez

Sposób przygotowania:

Surówka z czerwonej kapusty
Kapusty pokroić na cienkie paseczki, pora na drobną kosteczkę, marchewki i jabłka zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Wszystko razem wymieszać, doprawić do smaku cukrem, solą i pieprzem. Dodać ok. 2-3 łyżek oleju albo majonez- według uznania. SMACZNEGO :)