szpileczka

szpileczka

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1249]

Surówka z czerwonej kapusty

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 7

Surówka z kapusty czerwonej z dodatkiem pokrojonego drobno jabłka i tartego chrzanu jako dodatek do obiadu.

Surówka z czerwonej kapusty Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Surówka z czerwonej kapusty

 

  • 1/2 małej kapusty czerwonej
  • 1 jabłko
  • 2-3 łyżki jogurtu naturalnego
  • 1 łyżeczka chrzanu tartego
  • sól do smaku

 

Sposób przygotowania:

Surówka z czerwonej kapusty
Kapustę czerwoną kroimy na mniejsze części i ścieramy w robocie kuchennym lub na tarce o grubych oczkach. Jabłko obieramy, usuwamy gniazdo nasienne i kroimy w drobną kosteczkę. Jabłko dodajemy do kapusty. Następnie dodajemy jogurt i chrzan tarty. Całość mieszamy dokładnie i doprawiamy odrobiną soli.
Surówka z czerwonej kapusty
Kapustę kroimy na mniejsze kawałki aby można było ją zetrzeć w robocie
Surówka z czerwonej kapusty
Kapustę ścieramy w robocie kuchennym lub ścieramy na tarce
Surówka z czerwonej kapusty
Jabłko obieramy i kroimy w drobną kosteczkę
Surówka z czerwonej kapusty
Do kapusty dodajemy jogurt chrzan i mieszamy