monikaa

monikaa

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 101]

Surówka z czerwonej kapusty

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Surówka z czerwonej kapusty to idealny dodatek do obiadu jak i do kanapek. Ja najczęściej robię ją do mielonego z ziemniaczkami.

Surówka z czerwonej kapusty

Składniki:

Surówka z czerwonej kapusty

 

Sposób przygotowania:

Surówka z czerwonej kapusty
Kapustę szatkujemy i przelewamy wrzątkiem na sitku. Cebulę jabłko i marchew obieramy. Cebulę kroimy w kostkę lekko solimy i odstawiamy, by puściła sok, marchew i jabłko ścieramy na tarce o grubych oczkach.

Do miseczki przekładamy kapustę cebulkę, marchew i posiekaną pietruszkę, doprawiamy pieprzem i mieszamy z olejem rzepakowym.

Tagi:

kapusta