gosiapiotrek23

gosiapiotrek23

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1030]

Surówka z czerwonej kapusty A' la coleslaw

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 2

Prosta surówka z czerwonej kapusty a'al coleslaw. Pasuje do dań mięsnych i rybnych. Szybka w przygotowaniu.

Surówka z czerwonej kapusty A' la coleslaw

Składniki:

Surówka z czerwonej kapusty A' la coleslaw

 

  • 1/2 małej główki kapusty czerwonej,
  • 1 mała cebula czerwona,
  • 1 małe jabłko,
  • 1 łyżka posiekanej natki pietruszki.

 

  • 3 łyżki majonezu,
  • 1 łyżeczka musztardy dijon,
  • sól, pieprz czarny do smaku,
  • około 1 łyżeczki cukru,
  • 3-5 łyżek octu jabłkowego.

Sposób przygotowania:

Surówka z czerwonej kapusty A' la coleslaw
Czerwoną kapustę trzemy na tarce o dużych oczkach. Posypujemy solą.

Jabłko obieramy, myjemy i trzemy na tarce o średnich oczkach.

Czerwoną cebulę obieramy, myjemy i kroimy w drobną kosteczkę.

Majonez mieszamy z musztardą, octem i przyprawami. Mieszamy z warzywami.

Surówka najlepiej smakuje jak potrzymamy ją z 1 godzinę w lodówce.

Podajemy z ulubionym mięsem i dodatkami. Smacznego ;)