nogawkuchni

nogawkuchni

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 403]

Surówka z czerwonej kapusty i cebuli z czosnkiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Bardzo wyrazista w smaku surówka świetna jako dodatek do obiadu, a także w ramach przekąski, smacznie zestawia się z wszelakimi mięsami.

Surówka z czerwonej kapusty i cebuli z czosnkiem

Składniki:

Surówka z czerwonej kapusty i cebuli z czosnkiem

 

Sposób przygotowania:

Surówka z czerwonej kapusty i cebuli z czosnkiem
Kapustę drobno posiekać. Obie cebule średniej wielkości obrać z łupinek i pokroić w średniej wielkości kostkę. Dodać pokrojoną cebulę do posiekanej kapusty. Do cebuli i kapusty dodać przeciśnięte przez praskę ząbki czosnku. Do surówki dodać sos czosnkowy i sporą dawkę granulowanego czosnku. Surówkę doprawić solą i kolorowym pieprzem do smaku. Przygotowaną surówkę odstawić do lodówki. Dobrze dać surówce przynajmniej godzinę, by pobyła w lodówce, gdyż w tym czasie jej smak się wyostrzy i będzie smaczniejsza.