gosia p.

gosia p.

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1329]

Surówka z czerwonej kapusty i kalarepy

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Tak przygotowaną surówkę z czerwonej kapusty i kalarepy podaję jako dodatek do obiadu. Polecam - jest pyszna.

Surówka z czerwonej kapusty i kalarepy Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Surówka z czerwonej kapusty i kalarepy

 

Sposób przygotowania:

Surówka z czerwonej kapusty i kalarepy
Kapustę czerwoną szatkujemy i przekładamy do miski. Kalarepę obieramy i trzemy na tarce o dużych oczkach - dodajemy do kapusty.

Po czym do warzyw dodajemy majonez i przyprawiamy surówkę solą oraz pieprzem do smaku. Wszystko razem dokładnie mieszamy. Gotową surówkę przekładamy na półmisek.

Podajemy do obiadu.
Surówka z czerwonej kapusty i kalarepy
Poszatkowaną czerwoną kapustę przekłądamy do miski.
Surówka z czerwonej kapusty i kalarepy
Do kapusty ścieramy na tarce o dużych oczkach kalarepę.