Strona główna Surówka z czerwonej kapusty i pekinki

Surówka z czerwonej kapusty i pekinki

Surówki « poprzedni | następny »
monikaT83 - Przepis na: Surówka z czerwonej kapusty i pekinki offline

Złoty Ekspert
Przepisy: 902
zdjęcia: 1 z 5 Strzałka
Surówka z czerwonej kapusty i pekinki
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Jest to surówka "resztkowa", z reszty warzyw jaka pozostała w lodówce i wyszła naprawdę smaczna:), może ktoś się skusi?:)


trudność: łatwe
czas:

Surówka z czerwonej kapusty i pekinki - SKŁADNIKI:

  • 10 dag kapusty czerwonej
  • 10 dag kapusty pekińskiej
  • 1/4 dużej czerwonej cebuli lub 1/2 małej
  • 1/2 ogórka wężowego
  • 1/2 jabłka
  • 3 łyżki oleju
  • 3 łyżki octu
  • 1 łyżeczka cukru
  • sól i pieprz

Surówka z czerwonej kapusty i pekinki - PRZYGOTOWANIE:

Kapustę czerwona posiekać w miarę możliwości drobno, przepłukać porządnie na sicie pod bieżącą wodą, przełożyć do miski i zalać wrzątkiem. Odstawić na 30 minut. Po tym czasie porządnie odsączyć. kapustę pekińską także posiekać i przepłukać na sicie i dokładnie odsączyć, przełożyć do miski.Dodać także czerwoną kapustę. Ogórka i jabłko porządnie wyszorować i wysuszyć. Zetrzeć i ogórka i jabłko na tarce o grubych oczkach razem ze skórką i dodać do kapusty. cebulkę drobniutko posiekać. Wymieszać w misce warzywa. W osobnej miseczce przygotować emulsję-olej wymieszać z octem, łyżeczką cukru i doprawić pieprzem i solą do smaku. Dokładnie wymieszać trzepaczką aż cukier się rozpuścić. Emulsję przelać do surówki i dokładnie wymieszać, aby dobrze pokryła wszystkie warzywa. Odstawić do lodówki na godzinę, aby smaki się "przegryzły". Smacznego!


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Surówka z czerwonej kapusty i pekinki  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Surówki
Surówka z kapusty i kalarepy Surówka z marchewki i jabłuszka Surówka z kapusty, cukinii i dyni
Surówka z ogórków, dyni i czarnej rzodkwi Surówka z dyni i kapusty Czerwona kapusta
Kapusta biała z cukinią i chilli Ogórki z kalarepą i jabłkami Surówka z dyni z rukolą
Surówka z kapusty pekińskiej Elfi Surówka z czarnej rzodkwi i dyni Surówka z pora i majonezu

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Platynowy Ekspert offline

 

Sonda

Które mięso najczęściej gości na Twoim stole?

 
 Które mięso najczęściej gości na Twoim stole?

głosuj