bogusia82

bogusia82

Złoty Ekspert
[Przepisów: 873]

Surówka z czerwonej kapusty kiszonej

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 11

Surówka z kiszonej czerwonej kapusty jest smacznym i zdrowym dodatkiem do obiadu, szczególnie mięsa duszonego lub ryby.

Surówka z czerwonej kapusty kiszonej

Składniki:

Surówka z czerwonej kapusty kiszonej

 

  • 0,5 kilograma czerwonej kapusty kiszonej
  • 1 cebula cukrowa
  • 1 jabłko
  • Pół pęczka natki pietruszki
  • Oliwa z oliwek
  • Sól, pieprz
  • Cukier

Sposób przygotowania:

Surówka z czerwonej kapusty kiszonej
Kapustę odciskamy z nadmiaru wody, siekamy, cebulę obieramy, kroimy w drobną kostkę, natkę pietruszki siekamy, jabłko obieramy i ścieramy na tarce o grubych oczkach. Wszystkie składniki łączymy ze sobą, dodajemy oliwę z oliwek, doprawiamy do smaku solą, pieprzem i cukrem.

Surówkę mieszamy i na pół godziny wstawiamy do lodówki.