gosiapiotrek23

gosiapiotrek23

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1030]

Surówka z czerwonej kapusty, pomidora i rzodkiewki

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Surówka obiadowa z czerwonej kapusty, pomidora i rzodkiewki podana z sosem majonezowo-jogurtowym. Polecam.

Surówka z czerwonej kapusty, pomidora i rzodkiewki

Składniki:

Surówka z czerwonej kapusty, pomidora i rzodkiewki

 

  • Pół małej główki czerwonej kapusty,
  • pęczek rzodkiewek,
  • 2 pomidory,
  • sól i pieprz do smaku,
  • 2 łyżki jogurtu naturalnego,
  • 2 łyżki majonezu,
  • słodka papryka do smaku,
  • pieprz ziołowy do smaku.

Sposób przygotowania:

Surówka z czerwonej kapusty, pomidora i rzodkiewki
Kapustę czerwoną, pomidora i rzodkiewki myjemy. Kapustę szatkujmy. Pomidory i rzodkiewkę kroimy w kosteczkę.

Kapustę solimy i odstawiamy na 5 minut. Następnie dodajemy warzywa. Mieszamy.

Jogurt, majonez i przyprawy mieszamy ze sobą. Łączymy z warzywami. Dokładnie mieszamy.

Podajemy do dań mięsnych lub rybnych.

Smacznego