gosia p.

gosia p.

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1238]

Surówka z czerwonej kapusty z jabłkiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 5
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Tak przygotowaną surówkę podaję jako dodatek do obiadu. Polecam - ma fajny smak i moja rodzina bardzo ją lubi.

Surówka z czerwonej kapusty z jabłkiem

Składniki:

Surówka z czerwonej kapusty z jabłkiem

 

Sposób przygotowania:

Surówka z czerwonej kapusty z jabłkiem

ETAP 1:

Surówka z czerwonej kapusty z jabłkiem
Czerwoną kapustę szatkujemy na tarce do miski.

Kapustę szatkujemy.

ETAP 2:

Surówka z czerwonej kapusty z jabłkiem
Poszatkowaną kapustę gotujemy w wodzie 5 minut.

Poszatkowaną kapustę przekładamy do garnka i zalewamy wodą, Gotujemy 5 minut od momentu wrzenia. Odcedzamy i skrapiamy sokiem z cytryny.

ETAP 3:

Surówka z czerwonej kapusty z jabłkiem
Posiekaną cebulę dodaemy do odcedzonej kapusty.

Odcedzoną kapustę przekładamy do miski. Cebulę obieramy i drobno siekamy.

ETAP 4:

Surówka z czerwonej kapusty z jabłkiem
Do kapusty i cebuli dodajemy potarte jabłko i kwaśną śmietanę.

Jabłko obieramy i trzemy na tarce o dużych oczkach.

Do warzyw dodajemy kwaśną śmietanę oraz sól i pieprz do smaku.

Wszystko razem dokładnie mieszamy.

Gotową surówkę przekładamy na półmisek.