Wafelek2601

Wafelek2601

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1109]

Surówka z czerwonej kapusty z porem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Smaczne połączenie składników surówki super pasuje do smażonego mięsa wieprzowego - m. in. kotletów schabowych czy mięsa mielonego.

Surówka z czerwonej kapusty z porem Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Surówka z czerwonej kapusty z porem

 

  • 1/2 główki czerwonej kapusty
  • 1 marchewka
  • 1 jabłko
  • 1 por
  • 3 łyżki oliwy
  • przyprawa kucharek
  • pieprz
  • 1 łyżeczka octu winnego

Sposób przygotowania:

Surówka z czerwonej kapusty z porem
Kapustę, jabłko oraz marchewkę zetrzeć na grubych oczkach. Skropić octem winnym. Dokładnie wymieszać. Pora pokroić w kostkę. Skropić oliwą, oprószyć kucharkiem i pieprzem. Wymieszać. Po 10 minutach dodać do kapusty. Wszystkie składniki wymieszać ze sobą. Ewentualnie doprawić do smaku. Surówkę podawać jako dodatek do drugiego dania.
Surówka z czerwonej kapusty z porem
Kapustę marchew i jabłko zetrzeć na grubych oczkach.
Surówka z czerwonej kapusty z porem
Kapustę marchew i jabłko wymieszać razem.
Surówka z czerwonej kapusty z porem
Pora wymieszac z oliwą i przyprawami i odstawić na 10 minut.
Surówka z czerwonej kapusty z porem
Po 10 minutach pora dodać do kapusty i wymieszać.