Wafelek2601

Wafelek2601

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1109]

Surówka z czerwonej kapusty z porem i jabłkiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 4/5 głosów: 8

Surówka z czerwonej kapusty z porem i jabłkiem w majonezie jest bardzo smaczny dodatkiem do drugiego dania.

Surówka z czerwonej kapusty z porem i jabłkiem

Składniki:

Surówka z czerwonej kapusty z porem i jabłkiem

 

Sposób przygotowania:

Surówka z czerwonej kapusty z porem i jabłkiem
Umytą kapustę drobno poszatkować, posolić, wymieszać, odstawić na kilka minut. Pora pokroić w krążki, jabłko obrać i pozbawić gniazd nasiennych, a potem zetrzeć na grubych oczkach. Skropić sokiem z cytryny. Dodać majonez oraz przyprawy do smaku. Wszystkie składniki wymieszać razem. Surówkę podawać jako dodatek do drugiego dania.