Strona główna Surówka z czerwono - białej kapusty

Surówka z czerwono - białej kapusty

iwa643

Platynowy Ekspert
Przepisy: 4987
zdjęcia: 1 z 1
Surówka z czerwono - białej kapusty
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Surówka z czerwono - białej kapusty


danie wegetariańskie
trudność: łatwe
czas:

Surówka z czerwono - białej kapusty - SKŁADNIKI:

  • 1/2 szt kapusta białą
  • 1/2 szt kapusty czerwonej
  • 2 cebule
  • jabłko
  • 1 szklanka majonezu
  • 1/2 szklanki śmietany
  • 1 łyżka cukru
  • Sól
  • 2 łyżki musztardy

Surówka z czerwono - białej kapusty - PRZYGOTOWANIE:

Kapustę białą i czerwoną obieramy z brzydkich liści. Następnie bardzo drobno siekamy lub rozdrabniamy w robocie kuchennym. Cebulę ścieramy na tarce. Robimy sos. Mieszamy majonez z śmietaną , musztardą. Dodajemy cukier , sól do smaku i jeszcze raz mieszamy. Sos wlewamy do surówki i dobrze mieszamy. Odstawiamy do lodówki na ok 30 min. Podajemy schłodzoną do obiadu.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Surówka z czerwono - białej kapusty  

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Podróż kulinarna z Hortex Konkurs - Podróż kulinarna z Hortex

    Zapraszamy do udziału w kolejnej edycji Konkursu Podróż kulinarna z Hortex! Przygotuj potrawę inspirowaną kuchnią śródziemnomorską (chorwacką, hiszpańską, portugalską) i wygraj Kitchen Aid w dowolnie wybranym kolorze lub inne atrakcyjne nagrody!

 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Platynowy Ekspert

 

Akademia Smaku Bosch

Sonda

Jaki dodatek do dania głównego lubisz najbardziej?

 
 Jaki dodatek do dania głównego lubisz najbardziej?

 

Ostatnio komentowane