Strona główna Surówka z czerwono - białej kapusty

Surówka z czerwono - białej kapusty

iwa643

Platynowy Ekspert
Przepisy: 4865
zdjęcia: 1 z 1
Surówka z czerwono - białej kapusty
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Surówka z czerwono - białej kapusty


danie wegetariańskie
trudność: łatwe
czas:

Surówka z czerwono - białej kapusty - SKŁADNIKI:

  • 1/2 szt kapusta białą
  • 1/2 szt kapusty czerwonej
  • 2 cebule
  • jabłko
  • 1 szklanka majonezu
  • 1/2 szklanki śmietany
  • 1 łyżka cukru
  • Sól
  • 2 łyżki musztardy

Surówka z czerwono - białej kapusty - PRZYGOTOWANIE:

Kapustę białą i czerwoną obieramy z brzydkich liści. Następnie bardzo drobno siekamy lub rozdrabniamy w robocie kuchennym. Cebulę ścieramy na tarce. Robimy sos. Mieszamy majonez z śmietaną , musztardą. Dodajemy cukier , sól do smaku i jeszcze raz mieszamy. Sos wlewamy do surówki i dobrze mieszamy. Odstawiamy do lodówki na ok 30 min. Podajemy schłodzoną do obiadu.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Surówka z czerwono - białej kapusty  

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs -  Soki marzeń z sokowirówką Philips Konkurs - Soki marzeń z sokowirówką Philips

    Owocowe i warzywne, słodkie i kwaśne, kolorowe i energetyzujące takie właśnie są soki wyciskane ze świeżych warzyw i owoców. Zapewniają zdrowie, piękny wygląd i wysoką odporność. Jakie są Wasze wymarzone kompozycje sokowe? Podzielcie się z nami swoimi pomysłami!

 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Platynowy Ekspert

 

Sonda

Jaką zupę lubisz najbardziej?

 
 Jaką zupę lubisz najbardziej?

 

Ostatnio komentowane