Strona główna Surówka z czerwono - białej kapusty

Surówka z czerwono - białej kapusty

iwa643 - Przepis na: Surówka z czerwono - białej kapusty offline

Platynowy Ekspert
Przepisy: 4815
zdjęcia: 1 z 1 Strzałka
Surówka z czerwono - białej kapusty
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Surówka z czerwono - białej kapusty


danie wegetariańskie
trudność: łatwe
czas:

Surówka z czerwono - białej kapusty - SKŁADNIKI:

  • 1/2 szt kapusta białą
  • 1/2 szt kapusty czerwonej
  • 2 cebule
  • jabłko
  • 1 szklanka majonezu
  • 1/2 szklanki śmietany
  • 1 łyżka cukru
  • Sól
  • 2 łyżki musztardy

Surówka z czerwono - białej kapusty - PRZYGOTOWANIE:

Kapustę białą i czerwoną obieramy z brzydkich liści. Następnie bardzo drobno siekamy lub rozdrabniamy w robocie kuchennym. Cebulę ścieramy na tarce. Robimy sos. Mieszamy majonez z śmietaną , musztardą. Dodajemy cukier , sól do smaku i jeszcze raz mieszamy. Sos wlewamy do surówki i dobrze mieszamy. Odstawiamy do lodówki na ok 30 min. Podajemy schłodzoną do obiadu.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Surówka z czerwono - białej kapusty  

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Kuchnia polska - folkowo i ze smakiem! Konkurs - Kuchnia polska - folkowo i ze smakiem!

    Kuchnia polska nie ma sobie równych. Rozgrzewający kapuśniak, pierogi czy tradycyjny schabowy to smaki, które kocha każdy Polak. Jakie jest Wasze spojrzenie na kuchnię polską? Pochwalcie się sprawdzonymi recepturami. Do wygrania zaproszenia do restauracji Folk Gospoda!

 

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Złoty Ekspert online

 
 
 

Sonda

Z dyni najczęściej przyrządzam:

 
 Z dyni najczęściej przyrządzam:

głosuj
 

Ostatnio komentowane