AnetaŚw

AnetaŚw

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 283]

Surówka z dyni i kapusty kiszonej

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Surówka z kapusty kiszonej z dodatkiem dyni i jabłka- w sam raz do smażonej rybki.

Surówka z dyni i kapusty kiszonej Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Surówka z dyni i kapusty kiszonej

  • 30 dag kapusty kiszonej
  • 30 dag dyni
  • 2 średnie jabłka champion
  • 2-3 łyżki oleju
  • cukier
  • sól, pieprz.

Sposób przygotowania:

Surówka z dyni i kapusty kiszonej

Dynię kroimy na paseczki, żeby łatwiej było ją obrać; obieramy ze skórki, trzemy na tarce o grubych oczkach. Umyte jabłka razem ze skórką również trzemy na tarce o grubych oczkach. Kapustę kiszoną drobno szatkujemy. Wszystkie składniki mieszamy razem w misce, dodajemy 2-3 łyżki oleju oraz doprawiamy do smaku. Surówka najlepiej smakuje z ziemniakami i smażoną rybką. SMACZNEGO :)