Babcia Halinka

Babcia Halinka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2266]

Surówka z jeżyn

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Surówka z jeżyn Justyny z Krosna

Surówka z jeżyn

Składniki:

Surówka z jeżyn

 

 

  • 2/3 szklanki cukru

 

 

 

  • 2 żółtka

 

  • 1/2 szklanki białego wina

Sposób przygotowania:

Surówka z jeżyn

Surówka z jeżyn: Jeżyny umyć, osączyć, uważając, aby się nie pogniotły. Wyłożyć na salaterkę, oziębić w lodówce. Żółtka ubić z cukrem, rozprowadzić gorącym winem, dodać skórkę otartą z cytryny, ostudzić, oziębić. Przygotowanym sosem polać jeżyny; można posypać surówkę posiekanymi orzechami.


Justyna z Krosna

Tagi:

jeżyn