Reniz

Reniz

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 3217]

Surówka z kabaczka, papryki i rzodkiewki

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Surówka z warzyw to smaczny i zdrowy dodatek do dania z mięsem.

Surówka z kabaczka, papryki i rzodkiewki

Składniki:

Surówka z kabaczka, papryki i rzodkiewki

 

  • 1 mały kabaczek
  • 10 dag kapusty białej
  • 1/2 papryki
  • 1 ogórek kiszony
  • 1/2 szkl groszku konserwowego
  • 1 marchewka
  • 2-3 rzodkiewki
  • 1 mała cebula
  • 1 łyżka zieleniny
  • 2 łyżki jogurtu naturalnego
  • 1 mały ząbek czosnku
  • sól
  • cukier
  • pieprz biały

 

 

Sposób przygotowania:

Surówka z kabaczka, papryki i rzodkiewki
Kabaczek obrać, i razem z oczyszczoną papryką i ogórkiem pokroić w kostkę. Kapustę bardzo drobno poszatkować. Marchewkę obrać i zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Rzodkiewki pokroić w cienkie plasterki. Cebulę drobno posiekać. Groszek osączyć z zalewy. Wszystkie składniki włożyć do miski, dodać jogurt wymieszany ze zmiażdżonym czosnkiem, zieleninę, przyprawić do smaku solą, cukrem i pieprzem, wymieszać.