Joanna19

Joanna19

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 440]

Surówka z kalarepą i porem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Surówka ta to ciekawe i pożywne danie. Prosta w przygotowaniu i bardzo smaczna, zaskoczy nawet największego smakosza.

Surówka z kalarepą i porem

Składniki:

Surówka z kalarepą i porem

 

  • 1/2 kapusty pekińskiej
  • 1 kalarepa
  • 1 por
  • 1 marchewka
  • 1 pietruszka
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • 1 łyżeczka musztardy
  • sól do smaku
  • pieprz do smaku

Sposób przygotowania:

Surówka z kalarepą i porem

Surówka

Surówka z kalarepą i porem
Pokrojona kapusta pekińska i starta na tarce kalarepa

Kapustę pekińską kroimy w cienkie paski. Kalarepę oczyszczamy i ścieramy na tarce o dużych oczkach.

Surówka

Surówka z kalarepą i porem
Pora oczyszczamy i kroimy w cienkie krążki.

Pora oczyszczamy i kroimy w cienkie krążki.

Surówka

Surówka z kalarepą i porem
Marchewkę obieramy i ścieramy na tarce o dużych oczkach. Dodajemy do pozostałych składników.

Marchewkę obieramy i ścieramy na tarce o dużych oczkach. Dodajemy do pozostałych składników.

Surówka

Surówka z kalarepą i porem
Na koniec dodajemy obraną pietruszkę także startą na tarce o dużych oczkach.

Na koniec dodajemy obraną pietruszkę także startą na tarce o dużych oczkach.

Surówka

Surówka z kalarepą i porem
Wszystkie składniki doprawiamy do smaku oraz polewamy oliwą z oliwek

Tak przygotowane składniki doprawiamy do smaku solą i pieprzem, polewamy oliwą z oliwek i dodajemy musztardę.

Surówka

Surówka z kalarepą i porem
Całość dokładnie mieszamy, podajemy z drugim daniem obiadowym

Całość dokładnie mieszamy i odstawiamy do lodówki na przynajmniej 20 minut. Podajemy z drugim daniem obiadowym.


Tagi:

kalarepa