Justi2401

Justi2401

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 268]

Surówka z kalarepki

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Smaczna i bardzo zdrowa surówka z kalarepki z dużą ilością pachnącego, aromatycznego koperku. Doskonała do mięs i ryb.

Surówka z kalarepki

Składniki:

Surówka z kalarepki

 

  • 2 kalarepki
  • 1 pęczek koperku
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • sól, pieprz i cukier do smaku

Sposób przygotowania:

Surówka z kalarepki

Przygotowanie kalarepy:

Surówka z kalarepki
Kalarepka starta na tarce o dużych oczkach

Obraną ze skórki, umytą i osuszoną na ręczniku papierowym kalarepę zetrzeć na tarce o dużych oczkach.

Przygotowanie surówki:

Surówka z kalarepki
Starta kalarepka i koperek w dużej misce

Koperek dokładnie wypłukać oraz drobno posiekać. Dodać do kalarepki.

Kończenie surówki:

Surówka z kalarepki
Gotowa surówka z kalarepki i świeżego kopru

Wlać oliwę z oliwek, dokładnie wymieszać wszystkie składniki. Całość doprawić według uznania solą, pieprzem i ewentualnie odrobiną cukru. Smacznego!